Aquatonale Beauty Academy

logo_aquatonale

AQUATONALE BEAUTY ACADEMY VRŠI UPIS STUDENATA ZA ŠKOLSKU 2012/2013 GODINU NA SLEDEĆE ODSEKE:

 • Kozmetologija

 • Spa&Wellness

(diplome na francuskom i srpskom jeziku, CIDESCO atest)

AQUATONALE BEAUTY ACADEMY je osnovana sa ciljem da obučava nove buduće kozmetičare i već postojeće kozmetičare novim tehnikama i metodima rada svih novih tretmana za lice i telo, naročito onim koji su specijalno bazirani na upotrebi talaso i spa kozmetičkih proizvoda. Svakodnevne inovacije u oblasti kozmetike zahtevaju novu generaciju kozmetičara koji su sposobni da odmah primene sve pogodnosti i mogućnosti koje pružaju nove generacije kozmetičkih preparata i aparata, čiji razvoj i usavršavanje je svakim danom sve veće i veće, a koji se danas primenjuju u različitim tretmanima.

Novi kozmetički proizvodi omogućavaju mnoge raznolike kozmetičke tretmane, kako za lice tako i za telo, koji su vrlo precizni u svojoj nameni i cilju i sa zadivljujućim rezultatima.

Isto tako, u godinama neverovatnog razvoja plastične hirurgije i medicinskih tretmana koji mogu da promene i ulepšaju ljudsko telo do najneverovatnijih zahteva klijenata i to veoma brzo, potreba za generacijama kozmetičara čije je znanje zasnovano na poslednjim naučnim dostignućima iz dermatologije, kozmetologije, fizioterapije i hidroterapije pokazala se kao krajnje opravdana.

Filozofija AQUATONALE BEAUTY ACADEMY je da veliko znanje udruženo sa jako kvalitetnim kozmetičkim proizvodima daje uvek maksimum rezultata i zadovoljiće i najizbirljivijeg klijenta.

Razvojem mnogih spa, wellness i talaso centara širom sveta ukazala se potreba za vrlo specijalizovanim stručnjacima SPA Menadžerima koji bi bili u stanju da organizuju takve centre, rukovode njima, propisuju tretmane u tim centrima prema zdravstvenom stanju i potrebama korisnika, kao i da rade u njima.

AQUATONALE BEAUTY ACADEMY je organizovana tako da može da odgovori svim potrebama savremene kozmetologije dajući visoko obrazovane stručnjake iz dve grane:

DIPLOMIRANI KOZMETOLOG

DIPLOMIRANI SPA MENADŽER

Oslanjajući se na AQUATONALE i tradiciju i iskustva Terms Marines de Saint Malo AQUATONALE BEAUTY ACADEMY je danas jedna od najcenjenijih škola u svetu iz oblasti kozmetike koja ima svoje diplomirane strucnjake u gotovo svim zemljama sveta koji postižu veliki uspeh i priznanja u svom radu, a zahvaljujući znanju stečenom u AQUATONALE BEAUTY ACADEMY.

AQUATONALE BEAUTY ACADEMY rukovodi Dr Vera Zec svetski priznati stručnjak iz oblasti kozmetologije, nosilac mnogih međunarodnih priznanja i nagrada. AQUATONALE BEAUTY ACADEMY je takođe organizovana, po svom programu i predmetima, u skladu sa pravilima i propisima EU i Bolonjskom Konvencijom o organizovanju sličnih škola.

Tokom mnogo godina svog postojanja Aquatonale Beauty Academy je dala mnogo generacija diplomiranih kozmetičara i kozmetologa koji su postali uspešni i poznati širom sveta zahvaljujući znanju stečenom na Aquatonale Beauty Academy.

Danas je to moderna kozmetička škola koja ima dva odseka:

Kozmetika

Spa menadžer

sledeće godine planiran je još jedan odsek:

Nutricionizam – Wellness i zdrava hrana

Sve ove godine svog postojanja Aquatonale Beauty Academy je radila na razvijanju i usavršavanju novih tehnika i tretmana za lice i telo prateći najnovije istraživanja, tehnike i metode iz različitih delova sveta i ugrađujući ih odmah u svoj školski program. Danas Aquatonale Beauty Academy obučava svoje studente u najnaprednijim tretmanima za lice i telo. Bazirana uvek na AQUATONALE kozmetičkim proizvodima i proizvodima za talasoterapiju Aquatonale Beauty Academy je u svom programu razvila toliko različitih tretmana za lice i telo da njeni studenti danas mogu da reše svaki postojeći problem svog klijenta sa zadivljujućim rezultatima.

Danas Aquatonale Beauty Academy je dobro poznata kozmetička škola sa diplomiranim stručnjacima širom sveta. Sledeće godine Aquatonale Beauty Academy proslavlja desetogodišnjicu svoga postojanja.

PROFESIONALNI AQUATONALE EKSPERTI

Dr Vera Zec
– Diplomirala na Beogradskom Univerzitetu – proizvodnja kozmetičkih preparata i kozmetičke sirovine
– Specializacija iz kozmetologije
– Specijalni naučni istrazivački radovi iz oblasti: Katodni efekti pri primeni aparata sa modifikovanim strujama na ljudsko telo
– Doktorirala kozmetologiju
– Zatim studirala mnoge naučne discipline kao što su:
– Estetska dermatologija
– Celulit
– Fitoterapija
– Aromaterapija
– Marinoterapija
– Vitamini i ljudsko telo
– Različite i specijalne masaže lica i tela

– Završila mnoge specijalizovane kurseve:
– Ayurveda
– Akupresura i bioenergetski meridiani
– Masaža toplim kamenjem
– Masaža hladnim kamenjem
– Masaža dragim kamenjem

Mnogi naučni radovi i predavanja na međunarodnim Kongresima i Seminarima gde je osvojila mnoga svetska priznanja nagrade i plakete, CIDESCO Atest.

Dr Vera Zec je sva svoja znanja stečena dugotrajnim radom i izučavanjima ugradila u Aquatonale Beauty Academy.

Kolike uspehe postižu diplomirani stručnjaci ove škole zahvaljujući znanju stečenom u Aquatonale Beauty Academy iskazala je Katarina Veljković, ekspert za kozmetiku i distributer Aquatonale za N.Z.

Drugi Aquatonale eksperti:

Marta Kadaš, kozmetolog iz Bečeja – CIDESCO Atest
Irena Popović, kozmetolog iz Požarevca
Aleksandra Nikolić, kozmetolog iz Londona
Mirjana Lazarević, kozmetolog iz Liona
Violeta Poleksić, maser iz Strazbura
Milan Miković, maser “Cruise Lines” brodovi
Sanja Kalezić, kozmetolog iz Podgorice
Natalija Kujumdžijeva, kozmetolog iz Skopja
Aneta Moskov kozmetolog iz Kotora i mnogi drugi širom sveta.

KISEONIK TRETMAN

Davno još pre par godina pisala sam o ozonoterapiji i terapiji kiseonikom, kao i o njihovim prednostima. No taj članak je prošao gotovo ne zapažen. Od tada u svetu ove dve terapije su dobro proučene, naučno dokazane i predstavljaju dve moćne terapije koje daju izuzetno dobre rezultate, kako u medicini tako i u kozmetici. Ove dve terapije se danas koriste kombinovano, odnosno mešavina kiseonika sa ozonom u različitim koncentracijama i naziva se kiseonik-ozono terapija ili jednostavnije terapija kiseonikom. Udeo ozona u čistom kiseoniku može da varira od 0.5% do 5.0% i zavisi od svrhe primene. Ova terapija našla je široku primenu u medicini u gotovo svim oblastima, a dijapazon primene je zaista veliki sa brzo uočljivim poboljšanjima.

Kiseonik terapija je takodje dala velike rezultate primenjena u kozmetici, naročito u anti-aging tretmanima, podmladjivanju celog organizma, lečenju akni, u anti celulit tretmanima, lečenju strija, ožiljaka, debljine, fleka, učvršćivanju itd.

Ova terapija se danas smatra jednom od najkvalitetnijih prirodnih terapija sa odmah vidljivim rezultatima i to ne samo trenutnim već trajnim.

Kolika je pomama u svetu za kiseonik tretmanima govori nam podatak da holivudske zvezde odvajaju nedeljno po 5.000 dolara za jedan ovakav tretman, a Madona nigde ne putuje bez svoje hiperbarične komore.

Šta se postiže kiseonik tretmanom?

U jednom od predhodnih brojeva smo pisali o starenju i teorijama starenja koje objašnjavaju procese starenja organizma. Od svih pomenutih faktora u procesu starenja najznačajniju ulogu igra delovanje Slobodnih radikala u metabolizmu ćelije kao posledica delovanja unutrašnjih faktora i koji neminovno dovode do razaranja ćelija. Tokom tog prirodnog ili unutrašnjeg procesa starenja javljaju se promene na koži i to na svim nivoima:

 • Epidermalnom
 • Dermalnom
 • Hipodermalnom nivou

Rezultat tih promena je hiperkeratoza, atrofija, suvoća kože epidermalnog sloja, smanjenje broja funkcionalnih ćelija, smanjena proliferacija kolagena, promena tipa kolagena, promena u strukturi mreže kolagenih vlakana, promena strukture elastina – pojava “elastoze”, smanjen nivo hijaluronske kiseline i hondroitin sulfata, retencija vode u tkivu, poremećaj vaskularizacije u dermalnom sloju, tanji lipidni sloj, mogućnost pregrevanja ili pothladjivanja kože, atrofija hipodermalnog sloja. Ove promene rezultuju pojavom sitnih borica, dubokih bora i sveukupnom vidljivom starenju kože.

Slobodni radikali su atomi ili molekuli unutar ćelije sa nesparenim elektronima koji napadaju ćelijski DNK u težnji da se spare sa bilo čim što ima elektrone, i time razaraju ćeliju izazivajući prevremeno umiranje ćelija. Kod mladih osoba prirodni antioksidantni odbrambeni sistem štiti ćelije od razornog delovanja slobodnih radikala putem enzimskog omotača. Sa godinama antioksidantni odbrambeni sistem postaje manje efikasan prizvodeći manje oksidativnih enzima.
Ozon kao aktivni kiseonik stimuliše produkciju ovih enzima delujući kao uništavač slobodnih radikala i protektor zida ćelije. Pored toga ozon aktivira i mnoge procese u samoj ćeliji što izaziva bržu regeneraciju ćelija kože ukoliko se aplikuje lokalno preko kože ili i celog organizma ukoliko se administrira na neki drugi način. Kao rezultat imamo vidljivo podmladjivanje kože, ali i celog organizma.

Kiseonik tretman odgovara svim tipovima koža I za samo 30 minuta tretmana koži se vraća zdrav mladalački izgled, vidljivo nestaju fine borice, a duboke bore postaju znatno pliće, koža postaje jedra, čvrsta, dovoljno hidratisana, prosvetljena I sveukupni izgled znatne podmladjenosti je veoma vidljiv odmah. Takodje ovim tretmanom se mogu poboljšati neželjene fleke, lečiti akne.Tretman je neinvazivan, bezbolan, siguran I regeneriše kožu potpuno prirodnim putem

Koliko traju rezultati ovog tretmana?

Posle samo jednog tretmana odmah su vidljivi svi znaci podmladjene kože. Ovakav izgled posle prvog tretmana potrajaće 5 -7 dana. Preporučuje se serija od šest tretmana I to jednom nedeljno, što znači da ćete biti potpuno podmladjeni sa kožom koja izgleda jedrije, mekše, dovoljno hidratisana I naravno mnogo mladja, I to ne privremeno, već trajno. Posle serije od šest tretmana preporučuje se održavanje ovakvog izgleda jednom mesečno.

Dodajmo još i to da se kiseonik tretmanima uspešno leče akne imajući u vidu da izazivač akutnih upala akni Propionibacterium acnes je anaerobna bakterija za čiju proliferaciju nije potrebno prisustvo kiseonika, naprotiv ozon uništava i anaerobne i aerobne bakterije što kao rezultat ima umirivanje upalnih procesa, destrukciju sebuma i izlečenje.

Kiseonik tretmanima se mogu lečiti i drugi problemi kože, kao i celulit i debljina.

Jedna od metoda aplikacije kiseonika i ozona u organizam je i Hidroozonoterapija tehnika koja se veoma koristi u mnogim SPA i Wellness centrima širom sveta kao veoma značajan tretman, u kozmetičkim salonima, kao i za ličnu upotrebu.
Hidroozonoterapija je veoma jednostavan način aplikacije kiseonika i ozona u ljudski organizam gde se ozon absorbuje preko kože, ali i inhalira, a benefiti su

 • Relaksira mišiće i oslobađa ih mlečne kiseline
 • Oksidiše toksine i omogućava njihovu eliminaciju iz organizma
 • Poboljšava cirkulaciju krvi i samim tim omogićava bržu regeneraciju
 • Stimuliše vasodilataciju perifernih krvnih sudova, oslobađa od bola i napetosti
 • Ubrzava metaboličke procese organa i endokrinih žlezda
 • Normalizuje ćelijsku respiraciju
 • Čini kožu čistijom, mekom i podmladjuje je
 • Pomaže u lečenju hronične debljine
 • Pomaže u lečenju svih vrsta celulita
 • Pomaže u redukovanju svih problema nastalih usled delovanja životne sredine
 • Pomaže proces prirodne detoksifikacije organizma povećanjem količine kiseonika u njemu

Sada znate zašto filmske dive i druge poznate ličnosti imaju kožu kao kineski porcelan, zašto je princeza Kate Middleton išla na tretman kiseonikom pre venčanja, zašto je Britney Spears kupila hiperbaričnu komoru poput Madonne, zašto je Mila Kunis platila svoj tretman 7,000 dolara.
Ali ne zaboravite samo pravi i kvalitetni aparati daju rezultate!

Adresa:

Solunska 8-10,

11000 Beograd

Telefoni:

065/323-8002

064/111-6543

Fax:

011/263-9021

Web sajt:

www.aquatonale.rs