Centar za edukaciju, sport i umetnost u ranom detinjstvu

Žan Žak

logo-zan-zak

Rastemo u okolini Sava Centra, u Bulevaru Zorana Đinđića 6a, na prvom spratu u stanu od 140 m2, koji smo pažljivo opremali po brojnim dečjim predlozima, brinući o bezbednosti, estetici i prijatnoj atmosferi.

Naš prostor liči na porodični dom, pa se naša deca u njemu prijatno i sigurno osećaju. Svetao je i prostran, ispunjen zanimljivim igračkama pomoću kojih saznajemo i igramo se. 

Gde je Žan Žak?

Naš prostor liči na porodični dom, pa se naša deca u njemu prijatno i sigurno osećaju. Svetao je i prostran, ispunjen zanimljivim igračkama pomoću kojih saznajemo i igramo se. Na velikoj terasi igramo košarku i fudbal, pravimo kućice za lutke, a kada padne sneg i Sneška Belića. Kada su dani topli napolju i ručamo, slikamo i stvaramo. U okolini imamo nekoliko lepih parkova, školu, pijacu… gde nas često možete videti u šetnji.
Ako imate gumene čizme i volite da trčite po baricama, ili sakupljate cveće, lišće i kestenje, kopate po pesku ili volite da se ljuljate na velikim ljuljaškama, a kada je vruće da ležite na travi -pozvani ste.

Možemo se družiti od sedam ujutru do sedam sati uveče, svakog radnog dana.

Kreatori

Rad sa decom i rad na pronalaženju najboljih načina da detinjstvo bude što zanimljivije i punije, sigurnije i toplije, stabilna podrška za dalji život i napredak, oduvek je bio moj cilj.

diplomirani pedagog Vanja Miladinović

Prijatelji kažu da sam, nakon završenih studija Pedagogije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, tražila sebe. I to je donekle istina… Prvo sam radila sa decom u osnovnoj školi, pa sa studentima na Učiteljskom fakultetu i konačno spoznala da ogromnu ljubav, kreativnost i energiju koju imam, zapravo čuvam za najmlađe jer njih je tako lako i jednostavno voleti!

diplomirani pedagog Aleksandra Kapetanović

O Žan Žaku

Kada smo promućkali stručno obrazovanje iz oblasti pedagogije i iskustvo u radu u školskim i vanškolskim institucijama, sa snažnim osećajem da je jednostavno voleti, poštovati i razumeti dete, biti mu stalna podrška i sigurnost, nastao je Žan Žak – centar za edukaciju, sport i umetnost, za decu od 3 do 7 godina.

Period od rođenja deteta do polaska u školu, najburniji je period razvoja koji pruža mogućnost da se vaspitnim procesom aktualizuju psihofizički potencijali deteta, prošire iskustva, stvore uslovi za izgrađivanje svih svojstava ličnosti. Zato je osnovna misija našeg tima osnažiti dete za sve uslove i okolonosti.

Zašto Žan Žak?

Žan Žak, po kom smo dobili ime, prezivao se Ruso. Osim filozofskih i književnih dostignuća, ostavio je trag u pedagogiji. Njegov pedagoški koncept predstavljao je temelj mnogim pedagozima. Skoro sva njegova dela prevedena su na srpski jezik i nalaze se u našoj biblioteci, a njegovo glavno pedagoško delo „Emil ili o vaspitanju“, označilo je početak nove etape u razvoju pedagoške misli. Bio je duhovni pokretač Francuske revolucije, ali i direkti pokretač ravolucije u vaspitanju, time što je dete stavio u centar vaspitnih nastojanja. 

Njegov stav je da je ljudska priroda dobra, da je sve što je stvorila priroda ispravno, savršeno i pravedno.

Ukoliko želite da upišete Vaše dete u vrtić Žan Žak, potrebno je da nam se javite i zakažete upoznavanje sa nama. Upitnik sa osnovnim podacima o detetu – njegovim navikama, osobinama, ponašanju, zdravstvenom stanju,sastavni su deo Ugovora koji potpisuemo prilikom upisivanja Vašeg deteta u naš vrtić. Razgovor sa Vama pomoći će nam da što bolje upoznamo Vaše dete, pripremimo ga za vrtić i pružimo mu osećaj pripadanja, olakšamo dane adaptacije, jer u Žan Žaku verujemo da je svako dete posebno, i da je takav pristup, ne samo poželjan, već i neophodan.

Adresa:

Bulevar Zorana Đinđića 6a, 1. sprat, stan 2

Telefon:

+381 11 31 33 115

+381 63 777 11 55

 +381 64 24 02 666

Web sajt:

zanzak.rs