Gentle touch – dental centar

logo_gentle_touch

Naše stomatološke usluge pružamo u savremenom i modernom ambijentu koristeći najnovija saznanja i poslednju reč tehnike vodeći računa da Vam sve vreme tretmana bude što prijatnije i da uz našu pomoć savladate strah od stomatoloških intervencija.

Stručno osoblje svojim znanjem i umećem osposobljeno je da pruži najkvalitetniju uslugu savladavajući sa lakoćom i najzahtevnije estetske probleme.

Budite slobodni i kontaktirajte nas za više informacija na koji način možemo Vama i Vašoj porodici podariti lep i zdrav osmeh koji traje večno.

Šta zapravo može estetska stomatologija?

Možemo da korigujemo gotovo svaki problem vezan za estetiku:

  • nedostajući zub da nadoknadimo
  • prostor izmedju zuba da smanjimo ili zatvorimo u potpunosti
  • loš raspored zuba da ispravimo
  • prebojene zube da izbelimo
  • tamne ispune zamenimo novim visokoestetskim ispunima
  • meko tkivo (“desni”) izlečimo i preoblikujemo

REZULTAT JE OSMEH O KOME STE MAŠTALI – PUN ZUBNI NIZ PRAVILNO RASPOREĐENIH ZUBA BISERNE BELINE.

O svim uslugama koje pružamo budite slobodni i kontaktirajte naše stomatologe!

Viniri ili keramičke fasete

Pretstavljaju minimalno invazivnu stomatologiju u pravom smislu te reči. Sa malom preparacijom u gleđi, najčešće bez anestezije, uz pomoć specijalizovane zubotehničke laboratorije, moguće je proizvesti keramičku ljuskicu debljine 1mm, koju trajno cementriramo za zub. Time možemo Vaš zub preoblikovati, produžiti , proširiti ili mu promeniti boju (najčešće kod težih tetraciklinskih i drugih prebojenosti.

Bezmetalna keramička krunica

Savremena estetska stomatologija ne može se zamisliti bez korišćenja bezmetalnih keramičkih krunica (navlaka) u protetskoj rehabilitaciji vaših zuba. Za razliku od klasičnih metalo-keramičkih krunica koje se izrađuju od legure metala kao osnove tj. rama na koji se nanosi keramika, bezmetalne krunice ne sadrže “crni” metal kao osnovu, što doprinosi vrhunskom estetskom učinku koje ove krunice imaju. Prednosti bezmetalne keramike su: izuzetna estetika koju odlikuje apsolutna prirodnost nadoknade u smislu boje, svetlosne propustljivosti i oblika, kompjuterska preciznost izrade, olakšano čišćenje zuba i okolnog tkiva, smanjena iritacija desni izbegavanje upotrebe metala i eliminacija rizika od sledstvenog pojavljivanja metalnog ruba navlake uzrokovanim povlačenjem desni, gracilnost nadoknade i veći komfor za pacijenta… Odsustvo ,,sivog ruba” iznad krune i mogućnost postizanja utiska “živosti” krune samo su neke od prednosti koje pruža bezmetalna keramika.

Pored krunica, moguće je izraditi bezmetalne mostove, pa čak i bezmetalne krunice na implantatima. Sve protetske radove izrađujemo u saradnji sa savremenom zubotehničkom laboratorijom u Beogradu, i tako obezbeđujemo garanciju kvaliteta čak i za one najzahtevnije i najkomplikovanjije slučajeve.

Implanti

Implanti su namenski oblikovane nadoknade koje zamenjuju koren zuba koji nedostaje, i oni su osnova krunicama, mostovima ili protezama. Ugradnjom implantata mogu se ostvariti višestruke prednosti u nadoknadi zuba kako u estetskom tako i funkcionalnom pogledu. Oni se hirurški postavljaju u vilicu. Pošto implanti srastaju sa viličnom kosti, oni obezbeđuju stabilnu podršku zubnim nadoknadama. Kada je implant ugrađen u kost, na njega se postavlja suprastruktura koja zamenjuje patrljke zuba, koja služi kao nosač za krunicu, most ili protezu.

Ključ uspešnosti implanta leži u u procesu oseointegracije. U periodu posle hirurške postavke implanta, u koštanom tkivu vilice se odigrava složen proces oseointegracije, koji podrazumeva formiranje nove kosti u kontaktu sa površinom implanta.

Bele plombe

Bele plombe odnosno plombe koje imitiraju boju zuba predstavljaju pouzdane materijale na koje možemo da se oslonimo a da pacijentu pružimo i lepotu i dugotrajnost. Neprestani rad na usavršavanju i razvoju novih estetskih (belih) plombi je gotovo u potpunosti potisnuo iz upotrebe takozvane crne odnosno amalgamske plombe.

Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba je procedura u kojoj se uklanjaju razne diskoloracije sa površine zuba, a sama boja zuba postaje belja. Samo izbeljivanje spada u najpopularnije procedure u stomatologiji i može značajno da poboljša izgled. Američka dentalna asocijacija je objavila svoj stav koji kaže: “Beljene zuba indikovano od strane stomatologa koje se vrši u kućnim uslovima, preparatima renomiranih proizvođača, a pod stalnim nadzorom stručnog lica u relativno kratkom vremenskom trajanju, apsolutno je siguran i efikasan način izbeljivanja zuba.

Tehnika beljenja zuba u ordinaciji laserom (In office bleaching)

Tehnika kontrolisanog kućnog izbeljivanja zuba (home bleaching)

Ova tehnika podrazumeva aplikaciju gela za izbeljivanje na zube u ordinaciji pri cemu se koriste izbeljivaci visoke koncentracije u strogo kontrolisanim uslovima, sa zaštitom mekih tkiva i aktivacijom gela laserskim zrakom.

Procedura je kratkotrajna.

Tehnika kontrolisanog kućnog izbeljivanja zuba (home bleaching)
kucno izbeljivanje zuba.

Ovo je procedura pri kojoj se pacijentu u ordinaciji nakon uzimanja otisaka vilica izrađuju udlage (tray-evi) za zube, koji služe kao nosači gela za izbeljivanje u kućnim uslovima. Ova procedura je veoma bezbedna i jednostavna jer se koriste gelovi za izbeljivanje slabije koncentracije renomiranih svetskih proizvođaca (Dentsply, Vivadent, Ultradent), koji ne oštećuju meka tkiva. Pacijent nakon kratkotrajne obuke u ordinaciji veoma lako sam izbeljuje svoje zube, noseći aplikacioni tray napunjen gelom tokom noći ili dana dolazeći na povremene kontrole kod stomatologa. Iako je ova tehnika relativno jednostavna i jeftinija od laserskog izbeljivanja rezultati nastupaju postepeno a za vreme izbeljivanja neophodna je apstinencija od pušenja i konzumiranja prebojenih materija (kafa, caj, kola, crno vino itd.).

VAŽNO – BELJENJE ZUBA NE OŠTEĆUJE ZUBNU STRUKTURU!

Kao neželjene pojave prilkom beljenja zuba treba navesti prolaznu osetljivost zuba na hladnoću koja se javlja kod 50% pacijenata. U tim slučajevima se savetuje pacijentu smanjenje ucestalosti nošenja aplikacionog tray-a (umesto svaku – svaku drugu noć), smanjenje koncentracije gela za izbeljivanje i tretiranje zuba preparatima koji smanjuju osetljivost zuba. Ova pojava je uvek prolaznog karaktera.

Nakon izbeljivanja i stabilizacije boje zuba ( nakon najmanje dve nedelje) treba zameniti sve vidljive plombe jer njihova boja više ne odgovara boji izbeljenih zuba.

Avitalni zubi tzv. “mrtvi zubi”, su oni kojima je izvađen živac iz kanala korena. Vremenom takvi zubi menjaju boju i postaju primetno tamniji od okolnih “živih” zuba. Procedura izbeljivanja ovih zuba traje tokom više dana i u najvećem broju slučajeva moguće je povratiti zubu staru boju i stari sjaj.

Adresa:

Resavska 36, 11000 Savski Venac

Telefoni:

011/3625-044

064/1739-479

Web sajt:

www.dentalcentar.rs