Glob Metropoliten Tours
je privatna turistička agencija osnovana 1997. godine koja se bavi kompletnim uslugama u turizmu, savremeno organizovana, uključena u međunarodni sistem informacija, poseduje profesionalan kadar i najsavremeniju elektronsku opremu.

Agencija je član međunarodne organizacije IATA, jugoslovenskog udruženja turističkih agencija YUTA, uključena u Amadeus sistem i u Bank Settlment Plan – sistem prodaje avio karata.

Agencija se bavi organizacijom privatnih i poslovnih putovanja, prodajom paket aranžmana, prodajom avio, autobuskih i voznih karata, iznajmljivanjem turističkih i drugih kapaciteta, organizacijom transporta od i ka aerodromu, organizacijom ekskurzija i obilazaka, organizacijom poslovnih sastanaka, konferencija, kongresa, sajmova, koktela i banketa. Agencija takođe pruža i rent-a-car uslugu. U svom dosadašnjem radu, Glob Metropoliten tours je dobio niz priznanja od velikog broja svojih klijenata i stekao zavidan uspeh.

Zahvaljujući do sada postignutom kvalitetu i organizaciji rada, Glob Matropoliten Tours je odgovorio postavljenim standardima LCC fransize i u zelji da napravi korak napred na tržištu turističkih usluga priključio se ovom internacionalnom lancu i zvanično poceo sa radom 25. oktobra 2006. godine.

Od svog osnovanja 1991. godine, Lufthansa City Center (LCC) je postao jedinstveni medjunarodni vid saradnje turistickih agencija sa najbrzim rastom u svetu. Sa preko 550 kancelarija u preko 60 zemalja, medjunarodna Lufthansa City Center fransiza predstavlja jedan od tri najveca lanca turistickih agencija u Nemackoj, a u Evropi se nalazi na petom mestu po velicini.
Ono što Glob Metropoliten Tours – Lufthansa City Center nudi svojim klijentima kao nove pogodnosti je:

 • Najviši mogući standardi putovanja
 • Ušteda vremena kod organizacije putovanja zahvaljujući dokumentu sa preferencijalima: željena avio kompanija, mesto u avionu, hoteli, posebni zahtevi …
 • Mogućnost posebnih usluga kod velikih sistema (Lufthansa, Hertz, Marriot, Hilton)
 • Dodatne informacije o putovanju
 • 24 sata – Hot line, za eventualne probleme na putu
 • Net-Q-statistički prikaz rezervacija i ustede koju smo omogućili klijentu
 • VAT reclaim – povraćaj poreza
 • Specijalne cene na ponude velikih svetskih turističkih operatora kao sto su: SATS Holidays, Der Tour, Tischler Reisen, Hertz, Eurocar i na krstarenjima: Hapag Lloyd, Norwegian Cruise Lines, Delman Lines i drugi.

MISIJA

Glob Metropoliten Tours svojim klijentima prezentuje i nudi najbolja rešenja u svim oblastima turizma uz primenu najsavremenijih tehnoloških rešenja u kombinaciji sa profesionalnim iskustvom i preporukama.

Svojim servisom želimo omogućiti klijentima, individulanim putnicima ali i kompanijama da posluju
efikasnije, savremenije i profitabilnije i da na taj način steknu i zadrže lidersku poziciju u svojoj oblasti.

Davanje turizmu, kao pokretaču svih aktivnosti, pravog značaja i mesta i mogućnosti povezivanja sa svim kompatibilnim vidovima privrednih tokova.

PRINCIPI

Sva rešenja i predlozi moraju ići prvenstveno u korist-klijenata i njegovih zahteva.
Svaki klijent je jedinstven i zahteva pojedinačni pristup i edukaciju u kontinuitetu.
Individualno zalaganje i nesebično angažovanje u svim procesima rada.
Princip diskrecije i uvažavanje stranaka i poslovnih partnera.
Stalno nastojanje da se poboljša i unapredi proces rada i time doprinese boljem poslovanju i reputaciji firme.
Maksimalna uštede novca i vremena.
Princip otvorenosti agencije i konceptualnih poboljšanja i ostvarenje dugoročne uspešne saradnje.

TIM

Jedinstven tim sa jedinstvenim pristupom u kreiranju turističke ponude. Svojim klijentima od kojih su većina lideri u svojim oblastima obezbeđujemo najbolja vodeća rešenja za njihova poslovna i privatna putovanja primenjujući tehnologije i znanje koje ne ograničavaju nacionalne tržišne okolnosti. Ne priznajemo “nemoguće” i uvek imamo pozitivan stav. Izuzetno vrednujemo dugotrajne i inspirativne odnose medu ljudima koji su tokom našeg postojanja stvaralački doprineli dobrobiti naših klijenata. Istovetan odnos imamo i prema klijentima koji u nama vide pouzdanog partnera.
Ambicije: Imamo samo jednu ambiciju-usavršavanje i dalji razvoj – da budemo što bolji u svemu što radimo i da naši klijenti i dalje imaju poverenja u nas.
Kadrovsku strukturu agencije sačinjava 50% VSS, 10% VŠS i 40% SSS. Broj specijalizovanih kadrova je u stalnom porastu. Za sada imamo 4 zaposlena sa IATA i AMADEUS specijalističkim kursevima. Takođe sarađujemo i sa velikim brojem stručnih savetnika etnologa, istoričara umetnosti, ekologa.

GLOB METROPOLITEN CLUB

Svojim stalnim putnicima i uglednim klijentima Glob Metropoliten Tours omogućava niz privilegija, popuste za putovanja, posebne ponude kod promotivnih aranžmana, odložena plaćanja i niz drugih pogodnosti i prijatnih iznenađenja. Sa svojom Glob Metropoliten Karticom (kliknite za detaljniji opis >>>) mogu uživati i niz pogodnosti i popusta kod naših pouzdanih partnera, restorana, prodavnica, salona, pozorišta, galerija i slično i ostvariti sasvim novu dimenziju poslovanja.

NAGRADE

Naša najveća nagrada je naš zadovoljan i veran putnik, ali smo ponosni i na neka od dobijenih priznanja:

 • Zlatna medalja za raznovrsnost i kvalitet usluga LORIST 2000
 • Šampion YU turizma 2000. godine za daleke destinacije
 • Zlatni pehar LORIST 2001. godine
 • Šampion YU turizma 2001. godine
 • LORIST 2002. godine
 • Znak kvaliteta Privredne komore grada Beograda
]]>