Dobrodošli

U Beogradu je otvoren novi boutique hotel sa četiri zvezdice lociran u samom centru, u blizini Knez Mihailove ulice, Kalemegdanske tvrđave i Trga Republike.

Hotel TOWNHOUSE 27 u ponudi ima luksuzne sobe i apartmane koji odgovaraju potrebama kako poslovne, tako i turističke posete Beogradu. Moderan i originalan dizajn, gde je svakom detalju posvećena izuzetna pažnja, kao i vrhunska usluga, učiniće da se u našem hotelu osećate jedinstveno.

Hotel

TOWNHOUSE 27 je autentični boutique hotel koncipiran po uzoru na svetske trendove. Termin “townhouse” potiče iz Engleske, gde se koristi za luksuznu rezidenciju u glavnom gradu.

Koncept Hotela TOWNHOUSE 27 je da objedini vrhunsku uslugu sa modernom arhitekturom i svedenim minimalističkim enterijerom koji odišu kosmopolitskim duhom. Umirujući tonovi, unikatna izrada nameštaja, detalji od kovanog gvožđa i stakla, kao i fotografije, umetnički predmeti i skulpture, kreiraju ambijent udobnosti, opuštenosti i trendi elegancije. Bang & Olufsen televizor, direktna telefonska linija i najbrža internet veza u svakoj sobi, omogućavaju Vam da ostanete u toku sa svime što vam je važno.

Smešten na samo nekoliko koraka od beogradskog Monmartra, Kosančićevog venca, pešačke i šoping zone Knez Mihailove ulice, Kalemegdanske tvrđave, reka Save i Dunava, TOWNHOUSE 27 poseduje 20 smeštajnih jedinica, veličine od 33 – 60 m2 . Možete birati između luksuznih soba sa francuskim ležajem, Junior, Superior ili Presidential apartmana.

Naš poznati vajar Gabriel Glid oplemenio je prostor svojim skulpturama, crtežima i umetničkim fotografijama. U enterijeru je namenski ostavljano mesto za njegove radove, koji daju poseban šarm ukupnom ambijentu. Sva ova dela trajno ostaju deo enterijera hotela.

U hotelu TOWNHOUSE 27 dočekaće Vas srdačan i ljubazan tim, koji će učiniti sve da vaš boravak učini prijatnim.

Sobe i apartmani

Svaka soba i apartman poseduju direktnu telefonsku liniju, čime je omogućena potpuna privatnost, kao i elektronski sef i internet vezu.

Sobe i apartmani su opremljeni mini-barom, espresso aparatom, Bang & Olufsen televizorom sa kablovskim i satelitskim programima (80 kanala). U hotelu se koristi samo antialergijska posteljina.

Temperaturu u sobi možete podešavati manuelno, po Vašoj želji.

Sve sobe su nepušačke.

 • Luksuzna soba sa francuskim ležajem
  Soba, luksuzno opremljeno kupatilo sa tuš kabinom. Mogućnost razdvajanja ležajeva.
 • Junior apartman
  Soba sa francuskim ležajem, dnevni boravak i luksuzno opremljeno kupatilo sa tuš kabinom.
 • Superior apartman
  Soba sa francuskim ležajem, dnevni boravak, luksuzno opremljeno kupatilo i odvojen toalet.
 • Presidetial apartman
  Soba sa francuskim ležajem, dnevni boravak, veće kupatilo sa hidromasažnom kadom i kupatilo sa tuš kabinom

Usluge

 • Organizovanje transfera od/do aerodroma
  U mogućnosti smo da za Vas organizujemo transfer od/do aerodroma ili neke druge, željene destinacije.
 • 24h recepcija sa menjačnicom
  Ukoliko Vam je potrebna pomoć, informacija ili želite da koristite usluge menjačnice, možete se obratiti službi recepcije, koja radi 24h.
 • Room service
  U želji da svojim gostima boravak učinimo prijatnijim, omogućili smo uslugu „room service“ u trajanju od 06 – 23h. U ponudi su lagana jela, alkoholna i bezalkoholna pića, napici i kafe različitih ukusa.
 • Brzo pranje, peglanje i hemijsko čišćenje
  Za Vaš besprekoran izgled, omogućili smo usluge pranja, peglanja i hemijskog čišćenja.
 • Sekretarske usluge
  Za Vaše poslovne potrebe u mogućnosti smo da organizujemo sekretarske usluge.
 • Biznis centar
  Posebna prostorija u kojoj možete koristiti internet, poslati fax, skenirati ili kopirati dokumenta, iznajmiti opremu i obaviti telefonski razgovor.
 • Sala za sastanke
  Idealan prostor, sa savremenom AV opremom, za poslovne skupove do 20 učesnika.
 • Prevodilačke usluge
  Pismeno, kosekutivno i simultano prevođenje. Raspolažemo kompletnom bežičnom opremom za simultano prevođenje. Može se organizovati za mali broj ili samo jednog učesnika, u sobi hotela, ili u konferencijskoj sali.
 • Garaža sa auto-perionicom
  U ponudi gostima je garaža sa auto-perionicom, koja se nalazi na 60 m od hotela.
 • Rent-a-car
  Za Vas možemo izvršiti rezervaciju vozila iz ponude rent-a-car agencije.
 • Dodatne usluge
  Ukoliko želite, možemo Vam omogućiti korišćenje Wellness usluga u neposrednoj blizini hotela, rezervisati termin za masažu u Vašoj sobi, ili izvršiti rezervaciju stola u nekom od beogradskih restorana. Takođe, možemo rezervisati pozorišne, avionske i autobuske karte, ili po želji organizovati razgledanje grada, čuvanje dece, frizerske, kao i kozmetičke usluge.
 • Plaćanje
  Gotovinski i karticama (MASTERCARD, MAESTRO, VISA CARD, DINERS CARD, DINA CARD, AMERICAN EXPRESS)

Specijalna ponuda

Specijalna cena u decembru i za Novu godinu

130 € po sobi
Pozovite nas i rezervišite

* Maksimum 2 osobe po sobi

 

Beograd – info

O Beogradu

Hotel TOWNHOUSE 27 smešten je u srcu starog Beograda. Grad čija istorija traje više milenijuma, koji je nekoliko puta rušen do temelja, i koji je samo snagom i voljom svojih stanovnika ponovo izrastao u svetsku metropolu. Šetajući ulicama, možete osetiti vrevu gradskog života i neverovatan spoj prošlosti i budućnosti. Beograd je jedan od retkih gradova koji se ne trudi da od gosta prikrije svoje pravo lice. On poštuje svoju uzbudljivu istoriju i bogato kulturno nasleđe i, s ponosom ističe svoj neodoljivi balkanski duh. Bez obzira koliko vremena planirate da provedete u njemu, upoznaćete grad u kome se ljudi ponose svojom gostoljubivošću. Ono najlepše što ćete doživeti u Beogradu upravo su spontanost i otvorenost ljudi. Taj poseban šarm Beograđana, koji je bio poznat mnogim putopiscima i svetskim putnicima prošlih vremena, do danas je ostao prepoznatljiva karakteristika grada.

Na par koraka od hotela TOWNHOUSE 27 nalaze se važne istorijske i kulturne tekovine Beograda:

Kosančićev venac

Kao da je zaleđen u vremenu u kom je nastao – pre dve stotine godina, Kosančićev venac sve češće porede sa pariskim Monmartrom. U kaldrmisanim ulicama ovog kvarta još je sačuvan miris prve apoteke, otvorene pre 150 godina, a neki starosedeoci tvrde da noću čuju zvuk stare štamparije koje već odavno nema. Grad Beograd uveliko planira da Kosančićev venac renovira i oživi novim sadržajima, vodeći računa, naravno, da se očuva njegov kulturni identitet, autentičnost i prepoznatljivost.

Kalemegdan

Najlepši i najveći beogradski park, gde se nalazi tvrđava podizana vekovima, na kojoj je svaki od osvajača ostavio nešto svoje, autentično. Statua Pobednika i plato, sa koga se vidi ušće reke Save u Dunav, najlepši su vidikovac u centru grada. Pored tvrđave, na Kalemegdanu se danas nalaze i Vojni muzej, umetnički paviljon Cvijeta Zuzorić, zoološki vrt, dečiji luna park, kao i sportski tereni i restorani.

Knez Mihailova ulica

Ova pešačka i šoping zona je zakonom zaštićena glavna gradska ulica. Predstavlja jedan od najstarijih i najvrednijih gradskih istorijskih ambijenata, sa nizom reprezentativnih arhitektonskih zdanja nastalih krajem XIX veka. Tu se nalaze šoping centri, banke, kafići, galerije, fakulteti, pozorišta.

Spomenik Knezu Mihailu na Trgu Republike

Kada je 1882. godine podignut spomenik knezu Mihailu Obrenoviću III, počelo je urbano formiranje ovog trga. Danas je to glavni gradski trg, omiljeno sastajalište omladine pre odlaska u noćni život. Na Trgu Republike se pored spomenika Knezu Mihailu nalaze i Narodno pozorište, Narodni muzej i spomenik Branislavu Nušiću.

Saborna Crkva

Na uglu Ulica Kralja Petra Prvog i Kneza Sime Markovića, izgrađena je Saborna crkva, koja je po pričama predaka pomogla knezu Milošu da izdejstvuje autonomiju Srbije od Turaka. Unutar Saborne crkve nalaze se grobovi kneževa Miloša i Mihaila Obrenovića, a u dvorištu, “na metar i po na zapad” od nadgrobne ploče, počivaju srpski prosvetitelji Vuk Karadžić i Dositej Obradović.

Konak Kneginje Ljubice

Konak je 1831. godine sagradio knez Miloš Obrenović u srpsko-balkanskom stilu. U konaku se stvarala srpska istorija. U njemu je živela kneginja Ljubica sa četvoro dece. Ovde je umro knez Milan, a knez Mihailo završio prvu vladavinu. Kneginji Ljubici, nažalost, nije ispunjena želja da život završi u kući koju je toliko volela, jer je godinu dana pre smrti proterana iz nje. Danas je to muzej posvećen “velikoj gospođi”, od čijeg su doma ostale jedino odžaklije, uz pomoć kojih se grejao konak.

Skadarlija

Ovaj kvart poprima boemsko obeležje početkom 20 veka, kada su njegove kafane postale stecište najpoznatijih imena kulturnog života Beograda. U Skadarliji su nekada stanovali mnogi poznati književnici, glumci, slikari i novinari. Današnja Skadarlija predstavlja idealno mesto za ljude dobrog ukusa, željnih dobre kuhinje i starogradske i romske muzike.

Reke Sava i Dunav

Još jedna od specifičnosti Beograda su splavovi poređani duž obala Save i Dunava, gde se svi mogu dobro zabaviti, prepuštajući se ritmovima raznovrsne muzike i veselim zvucima trubača, čak do ranih jutarnjih sati.

]]>