O NAMA

Sa ciljem pružanja ugostiteljskih usluga visokog kvaliteta, otvoren je ogranak KONAK KNEŽEVINA, u okviru preduzeća Barel Petrol. KONAK KNEŽEVINA svojim sadržajem, stilom, kvalitetom gradnje i enterijerskim rešenjima, zadovoljava kriterijume hotela sa tri zvezdice.
U Konak Kneževina možete doći na poslovni sastanak ili ručak, kompanijsku obuku, seminar ili na porodični ručak.

LOKACIJA

Na samo 30 kilometara od centra Beograda, nadomak Lipovačke šume na Ibarskoj magistrali – magistralnom putu koji povezuje Beograd sa važnijim centrima Srbije i Crne Gore, nalazi se KONAK KNEŽEVINA. Od Beogradskog aerodroma Nikola Tesla, udaljeni smo 33 km i stiže se za 30 minuta novim zaobilaznim putem (preko ostružničkog mosta).

SMEŠTAJ

 

KONAK KNEŽEVINA u svojoj ponudi ima ukupno 12 soba sa francuskim ležajem i 1 lux apartman . Sve sobe poseduju TV, mini bar, telefon i wireless internet konekciju.

RESTORAN

U KONAKU KNEŽEVINA nalazi se restoran kapaciteta do 70 mesta, u čijem prijatnom ambijentu možete uživati u bogatom ukusu balkanskog podneblja, kao i gastronomskim specijalitetima evropske kuhinje, spremljene sa pažnjom vrsnih kuvara Konaka Kneževina. Tokom letnjeg perioda, otvorena bašta Konaka Kneževina, može ugostiti do 35 gostiju.

LIPOVIČKA ŠUMA

Izletište Lipovička šuma koja se prostire na 1200 hektara, lovište sa velikim brojem srna, zečeva, fazana i jarebica, jezero Duboki potok – raj za sportske ribolovce, lepi seoski pejzaži, mnogobrojni kulturno – istorijski spomenici, industrijski nezagađena priroda, predstavljaju biser izletničkog, seoskog i lovnog turizma. Ibarska magistrala sa velikim brojem motela i restorana, upotpunjuje turističku ponudu. Opština Barajevo predstavlja jedno od retkih područja sa nezagađenom životnom sredinom. Barajevo je među prvim beogradskim opštinama koje su donele odluku o izradi Lokalnog ekološkog akcionog plana (LEAP) u cilju očuvanja i zaštite kvalitetne životne sredine.
Prva naselja na teritoriji opštine Barajevo, pojavila su se pre pet hiljada godina, u doba neolita. Najveće neolitsko naselje bilo je u Barajevu i zauzimalo je prostor od oko 100 hektara, a nalazilo se na lokalitetu koje je u arheologiji poznato pod imenom Kremenite njive, kraj puta Barajevo – Lipovica.
U ovim krajevima živeli su Iliri, Kelti, a početkom nove ere, Rimljani.

]]>