Udruženje svetskih putnika je osnovano Oktobra 1999. godine sa sedištem u Beogradu u ulici 29. novembra br. 7-1h, danas Despota Stefana Lazarevića, u tada iznajmljenom stanu, nekadašnjim sobama za poslugu adaptiranim i spojenim u jednu celinu nakon II svetskog rata.

S obzirom da u to vreme mraka i beznađa nije bilo dovoljno posla, pa ni sredstava za normalan život, prevashodna zamisao i želja je bila da se prijatelji i prijatelji prijatelja i svi ljudi dobre volje okupljaju na ovom mestu zarad druženja, razmene ideja i informacija, kako poslovnih, tako i iz oblasti umetnosti i naučnih dostignuća. Budući da su to bili pionirski koraci, opremali smo prostor korišćenim i odbačenim nameštajem i predmetima sakupljajući ih sa raznih strana, koje su članovi donosili kao prilog, što je ambijentu dalo posebno svetlo, te je Udruženje potom dobilo ime od milja “bakina kuća”. Pokrenut talas je vremenom narastao tako da Udruženje danas broji preko dve stotine članova i više hiljda posetilaca iz svih krajeva sveta.

Razvijajući poslovanje u okvru U.S.P. osnivači su u mesecu Oktobru 2003. godine otkupili prostorije i tako stekli pravo vlasništva sa ciljem efikasnijeg delanja i raznovrsnijih sadržaja u okviru istog. Glas o nama prete i šire svi domaći medji, ne retko i strani na podneblju bivše Jugoslavije i daleko šire. Za nas granice ne postoje. Udruženje svetskih putnika okuplja članove i prijatelje svakog radnog dana kao i vikendom. Organizujemo zabave i proslave, muzičke svečanosti, filmske igrane i dokumentarne projekcije, glumačke i voklane nastupe, naučna, književna, turistička predavanja i promocije itd., uz mogućnost korišćenja interneta na našoj hot-spot lokaciji sa ponudom raznovrskog pića i hrane.

 

U ponudi imamo veliki izbor internacionalne hrane.

 

]]>